Марек взе 10 000 лв. от трансфер на свой футболист, чака и бонуси

DenNews.bg
08.03.2021
размер на текста:

Финансовото положение на Марек се подобрява, но в клуба имат нужда и се надяват и на допълнителни постъпления. Това стана ясно от думи на президента Цветан Видински. Както в DenNews.bg сме съобщавали, с приемането на бюджета общинската субсидия за Марек бе увеличена от 120 000 лв. на 180 000 лв. Това прави по 5000 лв. месечно допълнително за клуба. Дотук се стигна, след като през есенния полусезон Марек изпитваше сериозни финансови затруднения и се наложи привържениците на отбора да го подпомагат, събирайки чрез дарения нужната сума от около 15 000 лв.

„Искам да благодаря на Община Дупница, на Общинския съвет и лично на кмета Методи Чимев за това, че видяха, че наистина имаме нужда от финансова помощ и на последната сесия гласуваха допълнителни 5000 лв. месечно за клуба. Тези пари са ни много важни, защото ни беше много трудно. Знаете, че първия полусезон благодарение на феновете някак си изкарахме до Нова година“, каза Видински. „Благодаря и на благодетеля на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов, чрез който си получихме парите от Николай Ганчев в срок, беше много точен. Сумата е в размер на 10 000 лв., като уговорката ни е на всеки мач като титуляр на Ганчев да ни се дава по 1000 лв. до общо 50 000 лв. Това не е никак малко, а е направо уникално“, допълни Видински, коментирайки преминаването на нападателя Николай Ганчев при „червените“. Логиката сочи, че парите, които Марек прибира от Ганчев, са доста добра сума, имайки се предвид, че в аматьорския футбол няма трудови договори и всеки футболист може да напусне отбора си по всяко време без клубът му да може да претендира и за стотинка.

Цветан Видински обясни и какво се случва с така бленувания спонсор, за когото DenNews.bg първи съобщи. „Чакаме и договора с букмейкърската компания на Найденов. Там нещата ги движи Общината. На сесия на ОбС трябва да се отдадат билбордове на футболния клуб, а след това футболният клуб – на бетинг компанията. Имаме нужда от средства, защото взехме 3-4 нови футболисти, които увеличават бюджета. А ние до момента не сме получили нищо повече от това, което взимахме до сега. Хубавото е, че на футболистите всичко е изчистено до стотинка. Към футболистите всичко е перфектно, да му мислиме ние, които набавяме финансите“, завърши Цветан Видински.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети