От днес спират плановия прием и планови операции в София и област Варна

DenNews.bg
08.03.2021
размер на текста:

От днес се преустановява провеждането на планов прием и планови операции във всички лечебни заведения за болнична помощ и комплексните онкологични центрове в София и област Варна, пише БГНЕС. Ще се допускат дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ. Забраняват се и свижданията в лечебните заведения, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадии. Решението е в резултат на заповед на Столичната РЗИ, след като данните през изминалата седмица показаха, че заболелите в София са над 440 на 100 000 души.
По-рано някои от болниците в страната вече забраниха плановите приеми на пациенти. Това се случи и в Бургас, Шумен и Враца. В Пловдив се разкрият поне 100 легла за ковид пациенти.
В Плевен ще заседава областният оперативен щаб за борба с коронавируса. Заради увеличения брой новозаразени с коронавирус се очакват допълнителни мерки, сред които и спиране на плановите операции.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети