Заради проблем с опаковката на една партида Хонконг и Макао спряха временно имунизацията с Пфайзер

DenNews.bg
24.03.2021
размер на текста:

Заради проблем с опаковката на една от партидите Хонконг и Макао временно спряха използването на ваксината срещу коронавируса на Пфайзер, пише "Гардиън".
Официални представители подчертаха, че едва ли има някакъв риск, свързан с безопасността.
В съобщение правителството на Хонконг обяви, че като предпазна мярка ваксинацията трябва да бъде прекратена, докато тече проверката.
Само преди ден здравните власти забраниха на местна клиника да получава ваксини, след като един от лекарите й публично заяви, че избира ваксината на Pfizer/BioNTech пред тази на китайската компания Sinovac.
За проблема с опаковката на Пфайзер е информирала китайската фармацевтична компания, която разпределя ваксината на Pfizer/BioNTech в Китай.
Дозите с номер 210102 е установено, че имат дефекти в опаковката, подчертаха властите.
Не се разкриват подробности какви са дефектите, но от Хонконг и Макао подчертаха, че не вярват, че има някакви проблеми с безопасността на ваксината.
Някои хонконгци обявиха в социални мрежи, че техни часове за ваксинация са отменени и някои центрове за ваксинация са затворени.
От началото на здравната криза в Хонконг са регистрирани само 11 000 инфекции и 200 починали. Миналия месец градът започна да ваксинира. Наскоро публикувано социологическо проучване показа, че само 37% от хонконгците планират да се ваксинират. 403 000 души - 5% от населението на града - получи първата доза от ваксина. Властите предлагат ваксините на Sinovac и Pfizer/BioNTech.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети