Саша Барън Коен отправи поздрав към България за номинацията за "Оскар" на Мария Бакалова

DenNews.bg
16.03.2021
размер на текста:

Кадър от филма "Борат 2"

Изпълнителят на главната роля в "Борат 2" Саша Барън Коен отправи поздрав към България по повод номинацията за "Оскар" за поддържаща женска роля на Мария Бакалова.
"Поздравления, България! Ти ни даде невероятно талантливата и смела Мария Бакалова, която е биещото сърце в "Борат 2". Толкова сме развълнувани за твоята номинация за "Оскар", която влиза в историята", написа Саша Барън Коен в "Туитър".

Филмът "Борат 2" получи номинации и за най-добър адаптиран сценарий, а партньорът на Бакалова - Саша Барън Коен, е сред имената в категорията "Поддържаща мъжка роля", но за "Процесът срещу Чикаго 7".

"Старая се да вярвам на съдбата, на това, какво ще се случи. Да, работя възможно най-много. Давам всичко от себе си да бъда възможно най-подготвена и дисциплинирана, пък каквото има да става - да става! Бих била щастлива, ако хората наистина се държат един към друг толерантно, с любов и респект, и са добри като човешки същества. Въпреки различията им и благодарение на различията им. Няма ли да е много по-красива една картина с много повече цветове и много по-различни хора?
Това ни прави индивидуални, това ни прави уникални. И ако някак си въздигнем тези наши различия, под формата на това да се обединим - би било красиво. Може би бих разменила всичко това да направим света по-красив. Мисля, че до голяма степен това е мисията и на Саша Барън Коен. През изкуството той прави революция да направи света по-красив и по-добър. Така че може би и аз мисля подобно", каза Бакалова снощи, цитирана от Dir.bg.

Мария Бакалова се превърна в първата българска актриса с номинация за "Оскар", след като стана ясно кои филми и актьори ще се борят за престижните награди тази година.

Българката ще се състезава в категорията "Най-добра поддържаща роля" за участието си в "Борат 2", като нейни конкуренти за наградата са Оливия Колман ("Бащата"), Аманда Сейфред ("Манк") и Юн Йо-Джон ("Минари").

След участието си в "Борат 2" Мария Бакалова се превърна в истинска сензация и звезда на Холивуд. Тя бе номинирана за "Златен глобус" и награда Бафта, получи и отличие "Изборът на критиците" в категорията за "Най-добра актриса в поддържаща роля". Малко преди да бъдат обявени номинациите за наградите "Оскар", Мария получи номинация и за наградите SAG (Награди на Гилдията на филмовите актьори).

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети