Кметът на Дупница даде старт на втория етап от ремонта на ж.к. "Бистрица"

DenNews.bg
15.03.2021
размер на текста:

 Официален старт на втория етап от ремонтните дейности в жк.Бистрица бе даден днес. Проектът на стойност над 1,2 млн. лв е продължение на първия, в който бяха подменени канализация, водопровод, изградени улици, тротоари и обособени паркинги. Архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски отслужи водосвет за здраве, благополучие и безаварийна работа.

На церемонията "първа копка" бяха кметът на община Дупница инж.Методи Чимев, заместниците му Олга Китанова и Крум Милев, общински съветници, гости на града и граждани. "Ето, че дойде времето да започнем и втория етап от дейностите в най-големия квартал на града. Изпълнителите имат една година срок за реализация, но имам уверението им, че ще се постараят и по-бързо да приключат.

Предстои изграждането на няколко детски площадки, пешеходни алеи, озеленяване, кътове за отдих и спорт..., с което естетическия изглед на квартала ще бъде съвсем различен, а и от полза за жителите. Използвам възможността да отправя апел към живущите тук да проявят търпение и разбиране, защото е от полза за всички ни, а на изпълнителите спорна и безаварийна работа", каза инж.Чимев преди да гръмне бутилката с шампанско.
Изпълнител на проекта е "Булплан инвест", който спечели обществената поръчка през миналата година.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети