Фесйбук ще санкционира антиваксърската пропаганда

DenNews.bg
09.02.2021
размер на текста:

Фесйбук разширява списъка със забрани за неверни твърдения за COVID-19 и ваксини, които са забранени от неговата платформа и от дъщерното й дружество Instagram, съобщи компанията късно в понеделник, съобщава "Политико".
Разширеният списък със забранени твърдения включват: "COVID-19 е създаден или произведен от човека", че "ваксините не са ефективни за предотвратяване на болестта за която са предназначени да предпазват", че "по-безопасно е да се разболеете от болестта отколкото да вземете ваксината" и че "ваксините са токсични, опасни или причиняват аутизъм."

Промяната на политиката е част от по-широко съобщение от Фейсбук за мерки за насърчаване на ваксинацията. Компанията "дава 120 милиона щатски долара за рекламни кредити, за да помогне на здравните министерства, НПО и агенциите на ООН да достигнат милиарди хора по света с ваксина COVID-19 и превантивна здравна информация", заяви ръководителят за здравеопазване на компанията.
Фейсбук също ще започне да предоставя информация за центровете за ваксинация тази седмица в САЩ, заявявайки, че ще разшири функцията "през следващите седмици" в други страни.
Новината е след като разследване, публикувано в понеделник от Media Matters for America, показа, че Фейсбук все още се бори да спре измамите за ваксините.
Две различни качвания в YouTube на един и същ фалшив видеоклип, озаглавен "Истината има значение", има над 16 милиона ангажирани във Facebook от края на декември, установи неправителствената организация.
Всеки пост на антиваксър вече може да бъде докладван за фалшива информация свързана със здраве.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети