Константинов: Дангов да даде доказателства кой какво е крал, иначе завеждам дело

DenNews.bg
08.02.2021
размер на текста:

„Г-н Дангов нарече крадци всички нас от ПП ГЕРБ, заради което го призовавам в обозримо кратък срок да даде доказателства, защото в противен случай до един месец аз, в качеството на общински ръководител на ГЕРБ, ще предявя иск в съда, както вече съм го правил, но той се измъкна от правосъдие заради изтекла давност. Нека докаже какво точно се краде от ГЕРБ и с какво сме окрали Общината“, това заяви лидерът на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов на пресконференция днес.

Думите му са отговор на пресконференция и твърдения на бившия кмет на Дупница и настоящ общински съветник от БСП Първан Дангов.

„Той обяснява още, че бил спечелил изборите, а ние сме му ги откраднали. При положение, че всички съдебни инстанции се произнесоха по неговите жалби“, каза още Константинов, визирайки загубата на Дангов на балотажа на кметските избори в Дупница и последвалото съдебно дело, което приключи с решение, че на изборите няма нарушения и за кмет на Дупница законно е избран кандидатът на ГЕРБ Методи Чимев.

„Говори и глупости, че имало смели свидетели, които свидетелстват как г-н Гущеров е ударил шамар на дъщеря му и това се случило пред 300 членове на Секционни избирателни комисии. Аз също бях разпитван. Няма данни нито един свидетел да е потвърдил обвиненията на дъщеря му, че е била дърпана от Гущеров. Пък сега дърпането прерасна в шамари вече – бил й шамари удрял…“, обясни още лидерът на ГЕРБ-Дупница.

Ивайло Константинов настоя още Дангов да покаже и списък с имена, за които твърди, че са на хора, срещали се с главния прокурор Иван Гешев на Паничище.

„Аз на срещи с Гешев не съм бил. Нека го даде този списък, да видим кой къде е бил, кой какво е ял и пил. Иначе и тези твърдения са подсъдни“, посочи Константинов.

С весел тон той благодари на БСП, че улесняват ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори, както с избора на водач на листата за областта, така и с изявите на Дангов.

„Разбира се това не означава, че сме си свършили работата, но определено ни улесняват“, каза той.

Днес Константинов обяви и кои са номинираните от членовете на партията в Дупница за депутати. ВИЖТЕ ТУК

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети