Ивайло Константинов с най-много номинации за депутат от членовете на ГЕРБ, но си направи отвод

DenNews.bg
08.02.2021
размер на текста:

Лидерът на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов е получил най-много номинации за депутат от членовете на партията, но си направи отвод с мотива, че се чувства много по-пълноценен извън парламента и, както и до момента, ще продължи да помага на депутати и кметове не само от област Кюстендил.

178 членове на партията са упражнили правото си да номинират кандидат-депутати до момента, гласуването ще продължи до 20 часа тази вечер. Право на глас имат още около 100 членове на партията, посочи Константинов на пресконференция днес и отправи апел към тях да се включат в гласуването.

109 са гласовете, дадени за Константинов, с глас зад него е зам.-кметът на Община Дупница Крум Милев. 107 гласа е получил бившият депутат и настоящ общински съветник Емил Гущеров.
Д-р Александър Паризов, който е момента е общински съветник в Дупница, има 17 номинации, а 11 гласа има настоящият депутат Радослава Чеканска. Номинирани са още Йордан Йорданов, Богомил Костов, д-р Матей Попниколов, Георги Георгиев, Виолета Инкьова, Борислав Якимов, Иван Кьосев, Иван Шатровски, Асен Пилев, Лора Василевам Валентин Христов, Димитър Крекманов, Димитър Шопов, Емил Панчев.

Членове на ГЕРБ-Дупница са дали гласове и за представители на ГЕРБ от Кюстендил и от страната – открояват се имената на настоящия вътрешен министър Христо Терзийски, настоящия депутат от областта Кирил Калфин, областния управител Виктор Янев, председателя на ОбС-Кюстендил Михаела Крумова.

Номинации са получили премиерът Бойко Борисов, социалният министър Деница Сачева, Тома Биков, Спас Гърневски и други.

Кметовете на Дупница и Сапарева баня, Методи Чимев и Калин Гелев, също са получили номинации, но тези гласове няма да бъдат зачетени, тъй като решението на партията е действащи кметове да не влизат в кандидат-депутатските листи.

„Благодаря за доверието, което получих – най-много номинации. Предварително нямаше как да си направя отвод, но сега си правя отвод в присъствието на медиите. Аз напуснах парламента, но не защото е станало нещо или нещо трябваше да стане, а защото се чувствам по-полезен извън парламента. Един от учредителите съм на тази партия и мога да бъда полезен и с работата си извън парламента“, обясни Константинов.


Той определи като единствена изненада в гласуването получените за настоящия депутат от Дупница Радослава Чеканска номинации. „Моята оценка и оценката на ръководството за работата й е висока, затова съм изненадан от малкото номинации от страна на членовете“, посочи той.

Листата с кандидатите за депутати на ГЕРБ ще бъде подредена от Изпълнителната комисия, а не от областното ръководство.

„Гласуването ще приключи в 20 часа тази вечер, веднага след това ще изпратим резултатите на Областното ръководство, а от там утре те ще бъдат изпратени на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Кой ще бъде водач на листата на ГЕРБ за област Кюстендил и каква ще бъде подредбата й, ще бъде решено от Изпълнителната комисия, ние ще подадем имената по азбучен ред“, поясни Константинов. Очакванията са до края на месеца да стане ясна листата на ГЕРБ за областта.

 

Зам.-кметът Крум Милев също обяви, че си прави отвод. "Много благодаря за номинациите, те са израз на доверие към мен, но моето решение също е да си направя отвод. Нека Изпълнителната комисия даде път на младите", посочи той.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети