Не се хващайте! Измамници използват името на известен кардиолог за реклама на „лекарство“

DenNews.bg
03.02.2021
размер на текста:

Името и лицето на известен кардиолог се използва от измамници за реклама на "лекарство" за кръвоносните съдове, което, според мошениците, удължавало живота с 10-15 години. Рекламата циркулира в интернет. Използвано е името на началника на Клиниката по кардиология на Медицинския институт на МВР доц. Сотир Марчев.

"Измамници публикуват мои снимки и биография, както и фалшиво интервю с мен, в което препоръчвам фалшиво лекарство", каза доц. Сотир Марчев по NOVA.

Той е подал жалба в полицията и апелира хората да не се хващат на онлайн измамата.

"Поуката от това е да не започвате нови лекарства, преди лично да се консултирате с вашия лекар. Нови медикаменти се започват само след консултация", посочи доц. Марчев.

Кардиологът обясни, че пациенти са започнали да го търсят, за да се уверят дали информацията за препарата е истина.

Самият той няма представа какво представлява фалшивата хранителна добавка или лекарство.

Опасението на доц. Марчев е, че всеки негов колега може да стане жертва на подобна измама. Затова веднага е написал опровержение във фейсбук. Там обаче не влизали възрастни хора и те се хващали на въдицата.

Измамниците не давали свой телефонен номер, а те звънели на поръчалите добавката. Хора казвали, че се обаждала жена с руски акцент.

Това не е първият случай, в който измамници рекламират някакво лекарство с неговия образ, в измамните си схеми замесват и други медици. Наскоро бе използвано името на друг известен кардиолог у нас - проф. Младен Григоров. С неговата снимка и измислено интервю, мошеници рекламираха във Фейсбук „чудодейно“ лекарство за прочистване на кръвоносните съдове.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети