41 са новите случаи на коронавирус в областта, расте броят на хоспитализираните в Дупница

DenNews.bg
26.02.2021
размер на текста:

41 са новите случаи на коронавирус в областта за изминалото денонощие. По общини случаите са: Кюстендил – 34, Дупница – 3, по две положителни проби има в Бобов дол и Кочериново, съобщават от Областния кризисен щаб.


25 са хоспитализираните пациенти към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. Един от тях е интубиран, трима други са в тежко състояние, а осем лица са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

И към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“- Дупница са настанени за лечение 12 лица. Един от пациентите е на интензивно лечение, други трима са в тежко състояние, а останалите са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в Кюстендил са хоспитализирани 75 души. Трима пациенти са интубирани и в реанимация, други девет са в тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалото денонощие има починали двама души от община Кюстендил, с придружаващи заболявания – жени на 59 г. и на 66 г. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети