Обвиняемият за грабеж на жена в Дупница остава в ареста

DenNews.bg
26.02.2021
размер на текста:

Окръжен съд-Кюстендил взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 27-годишния Борислав А., който е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура-Кюстендил за грабеж, представляващ опасен рецидив - престъпление по чл. 199, ал.1, т.4, във вр. с чл. 198, ал.1 от НК. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години и конфискация до една втора от имуществото на виновния.
Грабежът бе извършен на 22 февруари на ул. „Велико Търново“ в Дупница, като от пострадалата са отнети дамска чанта, портфейл, парична сума около 500 лева и банкови карти, като срещу жената е употребена сила- блъскане и дърпане.

Събраните по делото доказателства на този етап от разследването формират извод за съпричастност на обвиняемия към деянието, за което му е било повдигнато обвинение. Той е осъждан многократно. Последното си наказание и изтърпял на 11.11.2020 г. Самопризнанията му не изключват реалната опасност да се укрие или да извърши престъпление, се казва още в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил.
Определението подлежи на частна жалба или протест пред Апелативен съд – София, в 3 дневен срок.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети