72 са новите случаи на коронавирус в областта, броят на хоспитализираните в Дупница расте

DenNews.bg
24.02.2021
размер на текста:

72 са новите случаи на коронавирус в област Кюстендил за изминалото денонощие. Най-голям е броят новозаразени в община Кюстендил – 56. В община Дупница новите случаи са 9, по две са положителните проби от общините Невестино, Рила и Сапарева баня, един е новозаразен в община Бобов дол, съобщават от Областния кризисен щаб.


Настанени за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“-Дупница са 11 души. Един от пациентите е на интензивно лечение, останалите са на кислород и в средно тежко състояние.


Към днешна дата 20 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. Един от тях е в критично състояние и интубиран, още един пациент е в по-тежко състояние, а други 8 са на кислород и в средно тежко.


Към днешна дата 81 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил. Двама от тях са интубирани и в реанимация, други 13 души са в по-тежко състояние, а по-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалото денонощие са починали трима души от община Кюстендил – мъж на 84 г., мъж на 74 г. и 45-годишна жена. Те са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети