Три общини ще си поделят над 9 млн. лв. за ремонти

DenNews.bg
24.02.2021
размер на текста:

Над 9 милиона лева за общините Перник, Разград и Аксаково отпусна на днешното си заседание Министерският съвет.
Одобрените средствата в размер на 4,954 млн. лв., отпуснати по бюджета на община Перник, ще бъдат разходвани за укрепване на речното корито на двата бряга на река Струма, в участък с дължина 700 метра и за почистване на речното корито на реката, в участък с дължина 650 м.
„Тази помощ е изключително належаща, за да направим река Струма по-добре проводима. Възможно най-бързо ще стартираме ремонтите дейности“, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров.
С предоставените 1,9 млн. лв. на община Разград ще се извърши ремонт на участъци по два булеварда. „Това са двата основни булеварда в града и с ремонта им отпушваме движението“, отбеляза кметът Денчо Бояджиев. Премиерът Борисов припомни, че през декември миналата година правителството одобри и 500 000 лева за ремонт на улици и обществени сгради в селата в региона, както и 100 000 лева за доизграждането на храма „Свети Цар Борис-Михаил Покръстител“ в града.
С отпуснатите 2, 326 млн. лв. на община Аксаково ще се извърши основен ремонт на участък от общински път VAR 1031 /от кръстовище с републикански път III-902 до строителната граница на с. Климентово/. „С тази помощ показвате, че и малките населени места не са забравени. В града има много инвестиции и този проект е важен за нас“, заяви кметът на общината Атанас Стоилов по време на заседанието.
„Най-важното за Аксаково и Разград е изграждането на АМ „Хемус“. Строи се на пълни обороти. Когато стане магистралата до 2 години, ще видите колко различен ще е и този край на България“, подчерта пред представителите на местната власт премиерът Бойко Борисов.
Правителството одобри и 25 000 лева за ремонтни и реставрационни дейности за храм „Св. св. Константин и Елена“, с. Браниполе, община Родопи. Кметът на селото Даниела Стоилова отбеляза, че не за първи път правителство оказва финансова подкрепа.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети