С 500 000 лева правителството увеличили субсидията на Българския Червен кръст

DenNews.bg
24.02.2021
размер на текста:

С половин милион лева правителството повиши субсидията на Българския Червен кръст. Това решение бе взето по време на редовното заседание на Министерския съвет.
„Увеличаваме бюджета на Червения кръст с 500 000 лева. Тъй като и в бедствия, и в аварии, и сега при пандемията, когато и както е бил необходимо, от Червения кръст са се намесвали изключително бързо“, заяви министър председателят Бойко Борисов. Той благодари на ръководството на организацията за навременните им реакция по време на кризи.
Председателят на БЧК Христо Григоров изрази своята признателност за отпуснатите допълнителни средства. „От името на хилядите доброволци, служители, хора, на които сме помогнали благодарим, за тази висока оценка. Защото тези пари, не само, че ще ни помогнат, но с този жест вие оценявате всичко това, което правим – да помагаме на хората“, изтъкна Григоров. Той увери, че организацията ще продължи да изпълнява своята мисия и ще оказва подкрепа на хората в нужда. „Уверявам ви, че БЧК винаги е бил на първа линия, там където има нужда, и ще продължава да бъде“, добави Христо Григоров.
Българският Червен кръст изпълнява своята основна мисия да подпомага държавата в случай на бедствия, пандемии и други кризисни ситуации. Служителите и доброволците на БЧК активно са включени в множество дейности, свързани с ограничаване разпространението на коронавируса, в т.ч. предоставяне на услуги на уязвими хора, на здравни и социални заведения. С увеличението на субсидията се осигуряват финансови възможности, благодарение на които организацията да осъществява дейността си в условията на усложнена епидемична обстановка.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети