Гръцките хотелиери ще покриват 50% от разходите за тестове за Ковид на гостите си

DenNews.bg
16.02.2021
размер на текста:

 Хотелиерите в популярната северногръцка ваканционна дестинация Халкидики са готови да покрият половината от разходите за тестове за коронавирус, направени от гостите, пристигащи от други страни, заяви ръководителят на тяхната асоциация във вторник, съобщава “Катимерини”.

Григорис Тасиос, който е и ръководител на туристическата организация на Халкидики и Федерацията на хотелиерите на Panhellenic, каза още и, че гостите, идващи от чужбина, ще могат да си върнат половината пари, които са платили за КОВИД тестовете, на рецепцията на хотела още при настаняването им.

Тасиос заяви, че тази схема е въведена за първи път миналото лято като начин за насърчаване на онези посетители от съседните балкански страни, които може да са се стреснали от цената на тестовете, които трябва да бъдат направени до 72 часа преди влизане в Гърция. Той допълни, че тестовете струват до 100 евро в някои балкански страни, което може да бъде непосилно за много семейства, които се надяват да се насладят на девствените плажове в региона.

Гърция изисква пътниците, идващи от страни с висок вирусен товар, да представят отрицателен резултат от теста за КОВИД-19 на границата.

Източник: БГ Новини

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети