Съдът остави в ареста дупничанина, обвиняем за системно насилие и тормоз над майка си

DenNews.bg
07.12.2021
размер на текста:

Районен съд-Дупница наложи мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение Димитър К., обвиняем в домашно насилие над майка си. Съдия Мая Гиздова определи, че видно от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянията, за които му е било повдигнато обвинение, а именно: в периода от 29.11.2021 г. до 02.12.2021 г. в Дупница, в условията на продължавано престъпление през непродължителен период от време, при една и съща фактическа обстановка и при еднородност на вината не е изпълнил Заповед за незабавна защита, издадена на 22.10.2021 г., по гражданско дело на РС - Дупница и Заповед за защита от домашно насилие от 05.11.2021 г. Касае се за престъпление, за което по закон се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ до три години или „Глоба“ до 5000 лева.
Доказателствата от досъдебното производство сочат, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Обвиняемият е многократно осъждан, а от показанията на свидетелката – негова майка, става ясно, че същият проявява агресия по отношение на нея, тормози я, нанасял й е побой.
При задържането му от органите на реда, мъжът се държал грубо и арогантно спрямо полицейските служители, като отправял закани към тях.
Определението на РС – Дупница може да се обжалва пред Окръжен съд-Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети