Съдът оставя за постоянно в ареста дупничанин за държане на кокаин и амфетамин

DenNews.bg
29.11.2021
размер на текста:

Окръжен съд – Кюстендил измени определение на РС – Дупница и го отмени в частта, в която е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“, като вместо нея взема най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на В. К., привлечен като обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества, открити в жилище и гараж към него в Дупница – 2 броя найлонови опаковки, съдържащи бяло прахообразно вещество, реагирало при полеви наркотест на амфетамин – 2,1 грама и на кокаин – 0,54 грама.
Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил счита, че са налице данни водещи до обосновано в достатъчна степен подозрение за извършване на инкриминираното деяние от страна на обвиняемия. Налице е и другата визирана в НПК предпоставка – реална опасност да извърши престъпление. По отношение на обвиняемия са налице данни за редица негови криминални прояви, в това число и за извършено престъпление по чл. 354а от НК. Също така, датата, на която се твърди , че е осъществено процесното деяние, е в изпитателния срок по предходна присъда. С оглед на събраната информация за личността му, съдът счита че съществува и реална опасност обвиняемия да се укрие. Твърденията на защитника на обвиняемия, че откритото наркотично вещество е в изключително малко количество и, че обвиняемият е съдействал на разследващите органи, не променят гореизложените изводи, пише в мотивите на съда.
Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което по отношение на В. К. / на 31 години / е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ е окончателно и не подлежи на обжалване.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети