Млад мъж с фалшив сертификат почина от коронавирус

DenNews.bg
26.11.2021
размер на текста:

27-годишен пациент с коронавирус e починал в ИСУЛ "Царица Йоана", а при приемането си заявил, че е ваксиниран и има зелен сертификат. След като състоянието му обаче рязко се влошило, медиците се усъмнили в димите му, а той си признал, че документът е фалшив. Това разказа лекарят в клиниката по УНГ в лечебното заведение д-р Кирил Пеев пред bTV.
По думите на лекаря, когато го попитали защо не се е ваксинирал, младият мъж отговорил, че се притеснявал за репродуктивните си способности.
"При една от визитациите той беше в стаята без маска, когато го попитах защо е без, той отговори, че не му е необходим кислород, защото изгарял белия дроб. Това е абсурд, той доставя необходимата храна за клетките и тъканите, за да може организмът да се възстанови", допълни д-р Пеев.
Лекарят апелира да не се вярва на конспиративните теории, защото те могат да бъдат опасни.
Той обясни, че в лечебните заведения няма практика да се проверява с тестове дали даден пациент е наистина ваксинират, разчита се на честната дума. Д-р Пеев посочи, че все по-често се хоспитализират COVID болни с фалшиви сертификати.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети