Таверни и кафенета в Гърция залостиха вратите със столове заради протест

DenNews.bg
16.11.2021
размер на текста:

 Асоциации, представляващи ресторанти и кетъринг предприятия в Гърция, провеждат стачки и спират работата в цялата страна във вторник, търсейки финансово облекчение от правителството поради последиците от пандемията, съобщава "Катимерини".

Обикновено натоварените ресторанти, кафенета, барове и традиционни таверни в Атина бяха затворени със столове, поставени върху маси на открито преди планирания протест в столицата.

В момента Гърция отчита най-високия си дневен брой потвърдени инфекции с COVID-19 от началото на пандемията и най-високия процент на смъртност от шест месеца, което накара правителството да наложи отново някои ограничения, насочени към приблизително една трета от населението на страната, което остава неваксиниран.

Правителствените съветници по обществено здравеопазване подкрепят по-строги ограничения на капацитета за бизнеса и служителите трябва да решат дали да приложат предложенията по-късно тази седмица.

Йоргос Каватас, лидер на най-голямата асоциация на малкия бизнес в Гърция, каза, че исканията от правителството включват данъчни облекчения и субсидии за наем.

"Ние подкрепяме мерките за обществено здраве, но също така се нуждаем от помощ", каза той пред държавната телевизия. "Нека не забравяме, че през последните 20 месеца предприятията за кетъринг бяха затворени за най-малко девет, а други без открити места за клиенти бяха затворени за 12 месеца. Загубените пари никога няма да бъдат възстановени, толкова ясно, че трябва да проведем сериозна дискусия."

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети