Условна присъда за дупничанина, убил на място с колата си Тапиро

DenNews.bg
28.10.2021
размер на текста:

Снимка: Архив

Условна присъда, превъзпитателна мярка и отнемане на шофьорската книжка е наказанието, което Окръжен съд-Кюстендил наложи на шофьора, който се заби с автомобила си в клиенти на заведение на ул. „Георги Икономов“, убивайки на място 70-годишния Димитър Мирчев-Тапиро.
Припомняме, че при катастрофата, станала вечерта на 23 август 2019 г. тежко ранени бяха двама души.

Мартин Г. е признат за виновен, че нарушавайки правилата за движение по пътищата е причинил смърт по непредпазливост на едно лице и средни телесни повреди на други две лица.
Наложената от Окръжен съд условна присъда е от 3 г. с 5-годишен изпитателен срок. В целия изпитателен срок от 5 г. виновният ще изтърпи и пробационна мярка „задължителни периодични срещи с пробационен служител“. Освен това съдът отнема шофьорската му книжка за срок от 3 г.

Окръжен съд-Кюстендил приза подсъдимия за виновен в това, че на 23.08.2019 г., на ул.“Георги Икономов“ (бившата „Бригадирска“), след кръстовището между ул. “Георги Икономов“ и ул.“Антон Страшимиров“, в посока към ЖП-гарата, при управление на моторно превозно средство- лек автомобил „Мерцедес“, е нарушил правилата за движение по пътищата, като по непредпазливост е причинил смъртта на 70-годишния Митко Мирчев, известен в града с прякора Тапиро, и средни телесни повреди на Р. Ч. (на 40 години), довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота и на М. С. (на 27 години), довели до трайно затрудняване на движенията на десен долен крайник.
Присъдата може да се обжалва и протестира пред САС в 15-дневен срок.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети