Удължиха срока за участие в ученическия конкурс "Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта"

DenNews.bg
26.10.2021
размер на текста:

Първите творби за участие в Областния ученически конкурс "Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2021" вече са в Съдебната палата в Кюстендил. Техни автори са ученици от III "а" клас на ОУ "Проф. Марин Дринов" в Кюстендил, от IV и V клас на ОУ „Христо Ботев" – с. Невестино и от II „в" клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски" – Кюстендил. Всички те ще се конкурират в раздел „Изобразително изкуство". Първият участник в раздел „Литературно творчество" е от IX клас на ПМГ- Кюстендил.
Предвид въведеното онлайн обучение организаторите от Окръжен съд – Кюстендил и районните съдилища в Кюстендил и Дупница ще приемат творби до 2- ри ноември, включително, а не както бе обявено първоначално - до 29 октомври. Творбите могат да бъдат предадени и лично, от участник или негов родител, на служби "Регистратура" в Съдебна палата – Кюстендил и в Съдебна палата – Дупница, или да бъдат изпратени по пощата, на адреси:

Окръжен съд – Кюстендил и Районен съд – Кюстендил: Кюстендил 2500, ул. Гороцветна 31;

Районен съд – Дупница: Дупница 2600, ул. Николаевска 15!!!

Областният конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2021" е част от образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури", през учебната 2021 / 2022 г. В конкурса могат да участват ученици от І до ХІІ клас от училищата в Област Кюстендил, в направленията: Литературно творчество (поезия и проза) и Изобразително изкуство (рисунка и приложно изкуство).

Отличените участници в двата раздела на конкурса ще получат удостоверения и материални награди. Церемонията по награждаването на класираните участници ще се състои на 16- ти ноември 2021 г.- Международен ден на толерантността.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети