Рецидивист, душил и удрял малолетно дете за 1,30 лв., остава в ареста

DenNews.bg
25.10.2021
размер на текста:

Окръжен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Веселина Джонева взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Борис Н., който е привлечен като обвиняем за грабеж над малолетно дете, като е употребил за това сила – нанасяне на удари и душене. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив.
В искането за вземане на най- тежката мярка за неотклонение Окръжна прокуратура посочва, че на 06.07.2021 г., в Кюстендил, Борис Н. е отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на 1,30 лв., от владението на малолетно дете, с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и деянието е извършено в условията на опасен рецидив.
Съдът приема, че от събраните до момента доказателства може да се направи обоснован извод, че обвиняемият е автор на деянието, за което му е повдигнато обвинение. Касае се за тежко умишлено престъпление, с висока степен на обществена опасност, за което законът предвижда наказание от 5- 15 години лишаване от свобода.
В мотивите си Окръжен съд – Кюстендил посочва още, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление. Той е осъждан 17 пъти. Задържан е, след като е обявен за общодържавно издирване.
Определението подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд в 3- дневен срок.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети