Дайте шанс на малкия Пикасо

DenNews.bg
19.10.2021
размер на текста:

 
Рисуването е творчески процес, който съпровожда децата от най-ранна възраст. Повечето от тях започват да рисуват още преди да се научат да пишат и четат. Затова дайте шанс на малкия Пикасо отрано да се научи да се изразява чрез изкуството.

В това начинание незаменим помощник може да ви бъде онлайн магазинът KIDSO, където можете да намерите дъска за рисуване , бои, пастели и много други интересни пособия за рисуване.

 

За ползите от рисуването


Детските рисунки в повечето случаи изглеждат наивни, но според психолозитe те могат да разкрият много за вътрешния свят на детето. Рисуването е важен момент за хармоничното развитие на детската психика. То успокоява и настройва положително малчуганите. Чрез използваните сюжети, форми и цветове детето изразява своите емоции и обогатява познанията си за света.


Предлага се и двустранна дъска за рисуване с мотиви от любимия анимационен герой на децата Мики Маус. Комплектът включва флумастер, цветни тебешири и кърпа за почистване. На бялата част на дъската се рисува с изтриващ се флумастер, а на черната - с цветните тебешири.

Специално за малките госпожици е разработена Дъска за рисуване, вдъхновена от любимия герой на момичетата Мини Маус. Тя също има бяла и черна зона, за които се използват цветни флумастери и тебешири. Комплектът включва и специални форми за рисуване.

В KIDSO се предлагат и други комплекти за рисуване. Комплектът, посветен на PJ Masks съдържа 4 различни малки дъски, маркер за изтриване, гумичка и цветни маркери. С негова помощ малките художници ще се научат стъпка по стъпка как да рисуват любимите си герои от анимационното филмче "PJ Masks".Особено практичен е Комплектът за рисуване и писане в раничка. Той включва магнитни букви и числа; 2 изтриващи се химикалки с бяла дъска; тебешири и гъбичка за триене. Принадлежностите за писане и рисуване са в удобна и лесна за носене раница, която може да се заключва, за да не загуби детето някои елементи при носене.

Комплектът за рисуване е чудесен стимул за творчески занимания на момиченцата и момченцата, докато играят с приятели или си почиват у дома. Той може да се превърне в чудесно семейно, училищно или лагерно занимание, в което могат да се включат родители и учители, които обичат да се забавляват рисувайки.

В онлайн магазина KIDSO има и много други пособия за рисуване. Предлагат се различни видове моливи, боички и пастели. С восъчните пастели в различни цветове вашето дете ще може да се забавлява, докато създава интересни и чудати произведения на изкуството. За да осъществи своите творчески проекти, детето ще има нужда и от подходящ скицник или блокче.

Интересни за децата са и текстилните пастели, изработени на восъчна основа в цветовете на дъгата. С тях могат да се оцветяват чанти, раници, тениски и други текстилни изделия. Подходящи са и за рисунка върху хартия. Най-практични от гледна точка на родителите пък са миещите се пастели.