Бойко Борисов в Дупница: Радев разединява нацията, а служебното правителство изпусна цените и контрола над епидемията

Избори 2021
19.10.2021
размер на текста:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изненада Дупница с посещение навръх празника на града. Десетки хора се стекоха, за да поздравят бившия премиер, който бе придружен от заместник-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев и бившия финансов министър Владислав Горанов.

Борисов се срещна и пожела успех на кандидатите за народни представители за Кюстендилска област: бившият вътрешен министър Христо Терзийски, който отново е водач на листата, младият шампион по борба от Дупница Даниел Александров, юристът и депутат от 45-ото НС Михаела Крумова от Кюстендил, Мишел Виячева от Сапарева баня, Борислав Миланов, Десислава Александрова от Бобов дол, Нели Точева от Кюстендил и стоматологът от Кочериново Елка Лукарска - Ангелова.


Борисов се срещна и с лидера на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов, областния координатор на партията Даниел Данчев и кмета на Дупница Методи Чимев.


Отборът на ГЕРБ в област Кюстендил успя да запише високи резултати на последните два вота, а сега заявката е да бъдат спечелени два депутатски мандата.


„Днес е страхотен празник, денят на св. Иван Рилски, на Дупница, на лекарите. Честит празник на всички!”, обърна се към дупничани Бойко Борисов.
По думите му последната дума на хората трябва да бъде победа и да няма омраза, а точно обратното – „Мисля, че сега трябва да се търси обединение”.

Борисов посочи, че президентът Румен Радев разединява нацията, а служебното правителство има отговорност за повишаващите се цени.
„Притесняват ме високите цени, че изпуснаха инфлацията и допуснаха да се повишат цените, да фалира бизнеса в момента. Притеснява ме днес и този рекорд с починалите”, коментира лидерът на ГЕРБ.


Бойко Борисов призова своите симпатизанти да не се поддават на провокации.


„Стягайте се, не се поддавайте на провокации! Аз мисля, че не само това, което сме направили по градовете, се видя за 6 месеца - четири пъти повече платихте за ток, спряха се всички инфраструктурни проекти, цените растат нагоре, няма никакви мерки, нито ваксинационна кампания. Само за 6 месеца съсипаха всичко, което години градяхме”.

Бившият премиер прикани всички политици да помолят своите симпатизанти да си поставят ваксина.


„Първото, което трябва да направим всички политически партии, е да накараме симпатизантите да се ваксинират. Видяхте Америка, Европа - всички стадиони са пълни, всичко работи, вече и без маски в самолетите. А ние от днес ще имаме мерки за затваряне. Срамувам се от това, което Радев и Кацаров направиха. Когато на цял свят тръгва да му работи икономиката, ние ще даваме пари от бюджета, да подкрепяме бизнес, да подкрепяме желаещите да отидат някъде. От къде, накъде хората ще плащат за тестове? Донесли сме безплатни ваксини. Това са 3 милиона ваксини и са най-хубавите. Оттук нататък къде е логиката?”, каза още Борисов.

Той е категоричен, че броят на ваксинираните на ден у нас трябва да стигне дори до сто хиляди.
„Сутрин учениците няма да ходят училище, а вечерта ще могат да се съберат в дискотеката. Или някой не иска да се ваксинира, а аз или данъкоплатеца трябва да му платим теста, за да отиде на ресторант? Къде е логиката? Европа и Америка ни показаха как става. Трябва да се обединим. По 50-100 хиляди българи на ден трябва да се ваксинират. Да, не е популярно, на хората вече им омръзна, но имаме 212 починали, болниците са пълни. Ето това ни донесоха”, завърши лидерът на ГЕРБ.

 

 


Купуването и продаването на гласове са престъпления

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети