Почетен знак за петимата войни на Дупница срещу COVID-19: д-р Гюзелева, д-р Богоева, д-р Бачев, д-р Бонев и д-р Сапаревска

DenNews.bg
19.10.2021
размер на текста:

С почетен знак на Община Дупница бяха удостоени днес петимата войни в бели престилки, най-здравият щит на Дупница срещу епидемията от коронавируса и шанс за живот на пациентите в тежко състояние.

На празника на града кметът инж. Методи Чимев връчи отличията на д-р Елена Гюзелева, завеждаща на Вътрешно отделение в Общинската болница, която лекува и пациентите с COVID-19; 81-годишната д-р Богоева, дългогодишен завеждащ на Инфекциозно отделение, която се завърна начело на отделението, за да даде опита и знанието си в борбата за здравето на пациентите; д-р Васил Бачев, завеждащ Вътрешно отделение в частната болница в Дупница, който отговаря за лечението на пациентите с коронавирус ; д-р Крум Бонев, медицински директор на Общинската болница, чиято работа по координацията е незаменима.
С почетен знак бе удостоена и д-р Райна Сапаревска от Регионалната здравна инспекция, която от самото начало неуморно отговаря за карантинираните и за доставките на ваксини в Дупница. Днес д-р Сапаревска отсъства от тържествената сесия на Общински съвет и не получи отличието си лично.

Решението за връчването на почетен знак на петимата медици бе подкрепено единодушно от общинските съветници.

 

Областният управител Александър Пандурски поздрави дупничани за празника на града

От сесията отсъства и ген. Венцислав Мутафчийски, който, отново по решение на Общински съвет, ще получи званието Почетен гражданин на Дупница.
Кметът инж. Методи Чимев предаде благодарности и поздрави от роденият в Дупница ген. Мутафчийски и обясни, че в момента медикът е с бъбречна криза и въпреки голямото си желание е нямало как да пътува.

Посмъртно званието Почетен гражданин на Дупница бе отредено на родения в Дупница писател Димитър Димов.

 

 

 

 

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети