Арестуваха двама, опитали да отвлекат мъж, представяйки се за полицаи

DenNews.bg
18.10.2021
размер на текста:

Двама мъже са привлечени като обвиняеми за опит за отвличане, обвинителният акт е внесен в съда от Окръжна прокуратура-Враца. Извършителите на престъплението са били установени и задържани след проведени активни действия по разследването.
Досъдебното производство по случая е било образувано в деня на получен сигнал за нападение на телефон 112. Вечерта на 20 ‚ли тази година 49-годишният В.Т. бил спрян на улицата от четирима маскирани лица, представили се като служители от състава на Министерството на вътрешните работи. Мъжът бил улучен от тях с електрошоков уред в областта на гърдите. Нападателите направили опит за задържането му, който се оказал неуспешен поради намеса на свидетел на случващото се.
Незабавно са били предприети действия по разкриване на престъплението. В резултат на събрани доказателства самоличността на двама от нападателите на В.Т. е установена и те са задържани - Д.Д. (на 30 години) и П.Т. (на 27 години).

Извършени са претърсвания на няколко адреса в различни градове на страната. Иззети са вещи, относими към предмета на делото. Назначени са експертизи.

С постановление на наблюдаващия прокурор от 16 октомври обвиняемите Д.Д. и П.Т. са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на мерки за неотклонение “задържане под стража” спрямо двамата.

За извършеното от обвиняемите деяние законът предвижда наказание “лишаване от свобода” за срок от 7 до 15 години.
Продължават активни действия по установяване самоличността на други лица, причастни към извършването на престъплението.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети