Съдът пусна под домашен арест заловения с хероин, предназначен за пласиране в Дупница

DenNews.bg
15.10.2021
размер на текста:

Районен съд-Дупница взе мярка за неотклонение ,,Домашен арест”, по отношение на А. И. от Сандански, който е привлечен като обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества - хероин. Районна прокуратура бе внесла искане до съда, за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
На 13 октомври на АМ „Струма“, в лек автомобил „Опел Астра“, 62-годишният обвиняем, без надлежно разрешително, е държал високорисково наркотично вещество - хероин, с 5,31 грама бруто тегло.
В мотивите си съдът посочва, че видно от събраните на досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият А. И. е извършил деянието, за което му е повдигнато обвинение. Дал е обяснения по случая, признал се е за виновен и е съдействал максимално на разследващите органи. Съдебният състав счита, че не съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Представени са доказателства, че обвиняемият е с влошено здравословно състояние, след кардиологична операция. Намира се на възраст, която предполага усложняване на здравословното му състояние, пише в мотивите съдия Светла Пейчева.
Определението на РС-Дупница, с което по отношение на А. И. е взета мярка за неотклонение „Домашен арест“, може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.


Припомняме, че мъжът от Сандански бе заловен при специализирана операция на криминалисти от Кюстендил и Дупница. По данни на полицията, хероинът е бил предназначен за пласиране в Дупница.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети