Разследват лекар за издаване на фалшиви сертификати за ваксинация срещу коронавирус

DenNews.bg
15.10.2021
размер на текста:

Лекар, началник на Спешна помощ в Ябланица, е задържан в Ловешко по подозрения, че е издавал срещу пари фалшиви сертификати за ваксинация срещу COVID-19. Вече е повдигнато и обвинение, съобщи Нова телевизия.
Д-р Николай Георгиев е арестуван преди няколко дни за 24 часа, иззети са компютърни конфигурации и документи.
Прокуратурата работи по подозрения, че медикът е издавал десетки, дори стотици, сертификати за ваксинация срещу COVID, които са били с невярна информация.

Медикът е разполагал с много ваксини, което е направило впечатление на РЗИ и оттам са сигнализирали прокуратурата. Смята се, че е изхвърлял ваксината, но е нанасял нейния номер в сертификата, след което го е продавал чрез куриерска фирма. Подобни сертификати са стигали дори до Южна България. Един от клиентите е бил в Гоце Делчев.

"От няколко десетки до няколкостотин. Нека да не коментираме. Но е един немалък период от време. Най-малко в рамките на няколко месеца преди ние да се намесим. А колкото до тези фиктивни отчитания и издаване на сертификатите, става въпрос за хора от цялата страна", уточни окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети