Почти двойно увеличение на COVID-случаите в Дупница за последното денонощие

DenNews.bg
14.10.2021
размер на текста:

32 са новите случаи на коронавирус в Дупница за последното денонощие, като общината е с най-много новозаразени в областта, а увеличението е почти двойно спрямо последния отчет.
18 от общо 68-те случая в областта са в Кюстендил, в Бобов дол – 8, Кочериново – 3, Сапарева баня – 3, Рила – 2, Бобошево и Трекляно има по 1 нов случай, съобщават от Областния оперативен щаб.


Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани 40 души. Петима души са на интензивно лечение, като двама от тях са интубирани. Има и 20 пациенти на кислород и в средно тежко състояние.


В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, Дупница са настанени за лечение 31 пациенти. Седем са в тежко състояние, а 16 души са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил са хоспитализирани 45 души. Половината пациенти са на кислород, има и четирима души в по-тежко състояние.

Двама души са починали през изминалото денонощие: 75-годишна жена от община Кюстендил и 78-годишна жена от община Бобошево. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети