19 новозаразени с COVID-19 в Дупница за ден, четирима души са в реанимация

DenNews.bg
13.10.2021
размер на текста:

19 от всички 71 нови случая в областта за последното денонощие са в Дупница. В Кюстендил вчера са установени 40 положителни проби, в Бобов дол – 5, Сапарева баня – 2, Трекляно – 2, в Рила, Кочериново, Бобошево и Невестино има по 1 нов случай, информират от Областния оперативен щаб.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“-Дупница са настанени за лечение 26 пациенти. Един човек е в реанимация и в тежко състояние. Има 17 души на кислородна терапия, като шестима от тях са в по-тежко състояние.

В Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани 48 души. Трима пациенти са в реанимация и интубирани, а на кислород и в средно тежко състояние са 25 души.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил са хоспитализирани 40 души. Един човек е в реанимация, по-голяма част от настанените за лечение са на кислород.


През изминалото денонощие е починал 70-годишен мъж, с придружаващи заболявания, от община Кюстендил. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалия.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети