21-годишен отива на съд за убийство след скандал с бременна в Дупница

DenNews.bg
08.01.2021
размер на текста:

21-годишният Даниел Георгиев е предаден на съд за убийството на Георги Тушев, който почина след нанесен му побой след оплакване от жена, че е била обиждана и притеснявана от бившия затворник.

Припомняме, че заплетеният случай се разигра през лятото на миналата година.
Наскоро излезлият от затвора след присъда за кражба Георги Тушев се сблъсквал с бременната тогава Илияна Миленкова в магазин на ул. „Венелин“ вечерта на 17.08.2019 г. Двамата се скарали. Мъжът я последвал навън, докато тя се насочила към автомобила си, при което той продължил да отправя обиди по неин адрес. Свидетел на инцидента се намесил, приближил Тушев и му казал „да не се занимава с жените“. Възмутена от поведението на агресивния мъж, Миленова. заявила, че „ще бъде набит“.

Не след дълго, на връщане в заведението си в града, жената споделила на Георги, с когото живеела на семейни начала, и приятеля им Даниел Георгиев, за случилото се. Разгневени от отношението на Тушев към нея, те решили да му нанесат побой.

Тримата се придвижили с автомобила към магазина. При пристигането на мястото Миленова им посочила Трушев. Двамата мъже директно се насочили към него. Първият удар с юмрук му нанесъл Георги, вследствие на което Трушев залитнал и паднал. Пострадалият, с наранена кървяща уста, направил опит да се изправи. През това време Даниел го ударил с крак в главата. Въпреки че Трушев останал да лежи на земята, нападателите демонстрирали намерението си да продължат побоя. Виждайки яростта им и безпомощното състояние на пострадалия, Миленкова се опитала да ги спре. Успяла да ги убеди да прекратят побоя и да си тръгнат.

След подаден сигнал на телефон 112 на място пристигнали екипите на полицията и Спешна помощ. Пострадалият бил транспортиран в болнично заведение. Въпреки положените лекарски грижи, на 22.08.2019 г. Трушев починал.

Според заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза, смъртта му се дължи на закрита черепно-мозъчна травма, довела до мозъчен оток с вклиняване. Налице са категорични данни за два отделни удара – първият в областта на устните, и вторият в областта на дясното слепоочие. Смъртта е настъпила в резултат на втория удар, нанесен от обвиняемия Даниел Георгиев.


Окръжна прокуратура-Кюстендил е предала на съд 21-годишния Даниел по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 124, ал. 1 - причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.
Тъй като нанесената телесна повреда, довела до смъртта на жертвата е била тежка, обвиняемият е заплашен от ефективна присъда от три до дванадесет години затвор.

 

Припомняме, че два дни след като Тушев издъхна, бащата на Даниел Георгиев – Марио заби автомобила си в заведението, собственост на Илияна Миленкова, като уби на място 70-годишният Димитър Мирчев- Тапиро, а двама пострадаха. 


Предстои делото срещу 21-годишния Георги да продължи в Окръжен съд-Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети