Привърженици на Тръмп влязоха в сблъсък с полицията

DenNews.bg
06.01.2021
размер на текста:

Има арестувани по време на сблъсъци между поддръжници на американския президент Доналд Тръмп и полицията, разиграли се във Вашингтон, съобщава Fox News.
Преди планираното за днес потвърждение на победата на Джо Байдън на президентските избори в Конгреса, снощи няколкостотин привърженици на Тръмп настояха да не се броят електоралните гласове от спорните щати, където Байдън спечели с малка разлика. Първоначално демонстрацията протичаше спокойно, без участието на крайнодесни групи, които са присъствали на подобни акции по-рано.

Сблъсъците между демонстрантите и полицията започнаха вечерта (местно време). Според информации в медиите служители на службите за сигурност са използвали лютив спрей, за да разпръснат протестиращите. Полицията е арестувала поне шестима души за различни нарушения на закона, включително притежание на оръжие, боеприпаси и нападение срещу полицай.

Доналд Тръмп не признава поражение на президентските избори. В същото време за Байдън гласуваха 306 електори в Избирателната колегия, а за Тръмп - 232 електори, одобрявайки резултатите от гласуването, а по-късно днес конгресмените също трябва да направят това. Встъпването в длъжност на избрания президент е насрочено за 20 януари.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети