Вътрешният министър призова стрелецът, ранил жена на Нова година, да се предаде

DenNews.bg
05.01.2021
размер на текста:

Вътрешният министър Христо Терзийски призова стрелецът, който в Новогодишната нощ е ранил жената от хорото, да се предаде. По думите на Терзийски за всяко нарушение има и прошка, а подозренията са, че стрелбата е по-скоро случайна, а не нарочна. Във всеки случай ранената жена едва ли е бил цел на престъпление.
Все още не може да се каже какъв е видът на оръжието, разследващите предполагат късо огнестрелно оръжие. Със сигурност това обаче ще може да се каже едва след като лекарите извадят проектила от тялото на жертвата. Също предположение е, че изстрелът е директно в човека, а не е рикошет. Самите граждани пред блока не са предполагали, че става въпрос за стрелба, а сигналът е получен в МВР от Спешния център, където са открили раната от куршум.
МВР прави проверка на всички лица със законно притежавано оръжие в район "Младост" в Ловеч.
В ефира на БиТиВи малко преди това кметът на Ловеч Корнелия Маринова призова МВР да въведе законова забрана за използване пиротехника в населени места. Заповедта за забрана, който тя е издала по традиция през декември месец, е по-скоро препоръчителна или призив към гражданите. Правомощията на един кмет стигат до тук, обясни Маринова.

Ранената 42-годишна жена се намира в болница, без опасност за живота към момента, но състоянието й налага операция.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети