Правителството отпусна средства за заздравяване на пътеки в Централен Балкан

DenNews.bg
27.01.2021
размер на текста:

Общо 105 000 лева отпусна на днешното си заседание Министерският съвет за ремонт на три заслона, изграждане на един нов заслон, както и за заздравителен ремонт на пътеки в Национален парк „Централен Балкан“ в близост до Калофер. С извършването на ремонтните дейности и изграждането на нов заслон ще се повиши сигурността за туристите, посещаващи тази част на планината.
По време на правителственото заседание кметът на Калофер Румен Стоянов отбеляза, че интересът към този участък на Национален парк „Централен Балкан“ е голям и новите и реновирани съоръжения ще са от полза за туристите. „Връх Ботев и Райското пръскало се намират в нашето землище. Това са привлекателни центрове“, заяви Румен Стоянов. Кметът на Калофер добави, че с отпуснатите от правителството средства ще започнат строителните и ремонтните дейности веднага щом времето го позволява.
Премиерът Борисов изрази готовност при нужда правителството да отпусне и допълнителни средства. Той напомни, че в района се доизгражда и велоалея между градовете Шипка и Казанлък, която се използва от много колоездачи.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети