Постоянен арест за нападателя, ограбил възрастен мъж в Дупница

DenNres.bg
26.01.2021
размер на текста:

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Славчо М. Той е привлечен от Окръжна прокуратура – Кюстендил като обвиняем за извършен от него грабеж над възрастен мъж - престъпление по чл. 199, ал.1, вр. чл. 198, ал. 1 от НК. На 12.11.2020 г., около 11,30 ч. в дома си на ул. „Патриарх Евтимий“ в гр. Дупница, е бил нападнат седемдесет и седем годишният И.К. Грабителят го е ударил в областта на гърдите и му е отнел парична сума в размер на 1850 лева.

Съдът счете, че от събраните до момента доказателства може да се направи обоснован извод, че обвиняемият е съпричастен към извършване на деянието. Обвинението е за тежко умишлено престъпление, извършено в условията на опасен рецидив, като законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 5- 15 години. След грабежа, обвиняемият се е укривал и е бил обявен за общодържавно издирване. Славчо М. е осъждан 2 пъти на „лишаване от свобода“, като е изтърпял последното си наказание на 28.09.2020 година. Срещу него се водят още две наказателни производства. Налице е законовата презумпция за реална опасност да се укрие или да извърши престъпление, се казва още в мотивите на съдия Росица Савова.

Определението подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд в 3- дневен срок.

Славчо М. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета с определение на Районен съд – Дупница от 22 януари 2021 година, по досъдебно производство на РП- Кюстендил, за опит за кражба в условията на опасен рецидив, където е привлечен като обвиняем заедно с брат си.

\

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети