Ресторанти и кафенета в Чехия отвориха в знак на протест срещу ограниченията

DenNews.bg
24.01.2021
размер на текста:

Собствениците на десетки ресторанти и кафенета са подновили работата на своите заведения, въпреки забраната, наложена от властите поради строги социални ограничения, свързани с коронавируса, съобщава в неделя радиостанция Cesky Rozhlas.

Протестът започна в събота. Заведенията за обществено хранене, които са нарушили забраната, са били контролирани от полицията, настоявайки за незабавното им затваряне и налагайки глобата около 765 евро на собствениците. Действието има за цел да привлече вниманието на властите и обществеността към ресторантьорския бизнес, който понася огромни загуби. Кафенета, ресторанти, барове и столове са затворени за около три месеца. Дневните им загуби са около 15,9 млн. Евро.

Собствениците на ресторанти ще регистрират политическото движение в страната и след това ще обявят районите на своите заведения като места за събиране на членове на първични организации. В такъв случай те ще могат да избегнат съществуващите ограничения.

Ресторантите и кафенетата могат да продават храни и напитки само през специален прозорец за дозиране. Достъпът на посетители на закрито е забранен.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети