Дупнишкият съд остави в ареста братя по кръв и престъпления

DenNews.bg
22.01.2021
размер на текста:

Братя по кръв и престъпни занимания остават в ареста по обвинение в опит за поредна кражба, останала недовършена, само защото двамата са спипани на местопрестъплението. Районен съд-Дупница уважи искането на прокуратурата и постанови 38-годишния Сашо и 27-годишния Славчо да останат зад решетките с постоянна мярка задържане под стража.
Двамата са обвинени за опит за отнемане на чужди движими вещи при условията на опасен рецидив, като са осъждани за подобен род престъпления.
В съучастие на 20 януари двамата влезли в къща на ул. „Морава“ в Дупница и направили опит да отнемат моторна резачка, водопроводни части и тежести за везна от владението на собственика им, като за извършване на кражбата са взлoмили входната врата на къщата, вратите за първия и втория етаж и вратата към мазето. Кражбата не е довършена пo независещи oт двамата обвиняеми причини - забелязан е полицейски патрул, минаващ наблизо и вещите са оставени в двора на имота.
В мотивите си съдия Маргарита Алексиева посочва, че от събраните на досъдебното производство доказателства може да се направи извод, че към настоящия момент е налице висока степен на вероятност обвиняемите да са извършили деянието, за което са привлечени в това им качество. Изложените обстоятелства, подкрепени от събраните до момента доказателства, налагат извода, че съществува реална опасност обвиняемите да се укрият и да извършат престъпление. От свидетелствата за съдимост на двамата обвиняеми се установява, че деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Определението на Районен съд-Дупница може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети