Ердоган се имунизира с китайската ваксина

DenNews.bg
15.01.2021
размер на текста:

Турският президент Реджеп Ердоган се ваксинира срещу новия коронавирус и призова турските граждани да се имунизират. В градската болница на столицата Анкара пред телевизионни камери на живо Ердоган бе имунизиран с китайската ваксина.

"Нашата цел е в кратък срок да ваксинираме колкото се може повече от нашите граждани. Започнахме успешно кампанията по ваксинирането, ще бъдат осигурени необходимите количества както от китайската ваксина, така и от други ваксини. Програмата, по която работят здравните експерти, е прецизна и ще има положителни резултати. Поздравявам всички медици за усилията, които полагат в борбата срещу пандемията", каза държавният глава.
В личния си профил в Телеграм Ердоган написа "Аз се ваксинирах", илюстрирайки посланието си с усмихнат емотикон.
Ердоган пристигна в около 18 часа вчера в градската болница на Анкара, за да се ваксинира срещу COVID-19 пред телевизионни камери с президентския ескорт и придружаван от многобройна охрана. Синът му Билал, валията на Анкара, здравният министър Фахреттин Коджа и други високопоставени лица придружаваха президента.
Часове преди събитието медиите непрекъснато информираха, че предстои Ердоган да се ваксинира.
Телевизионните камери показаха на живо как инжектират една доза ваксина на Ердоган в специална стая, оборудвана специално за ваксиниране в болницата.
Ердоган бе с предпазна маска на лицето.

Процедурата по ваксинирането на Ердоган ще се приложи отново след 28 дни. Такъв е интервалът за инжектирането между двете дози за китайската ваксина "Синовак".

Смята се, че ваксинирането на Ердоган, което се извърши показно в най-голямата обществена столична болница, ще насърчи турските граждани да се ваксинират масово, особено сред привържениците му.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети