Марек: Първи сме и искаме да сме първи

DenNews.bg
12.01.2021
размер на текста:

От ръководството на Марек бяха категорични, че отборът с всички сили ще се стреми към спечелване на Югозападната Трета лига, макар проблемите от финансово естество дотук през сезона. „В момента сме на първо място в класирането. Казах и на футболистите, че не може да сме на първо място и целта да ни е шестото. Искаме да сме първи, това е. Опитваме се колкото можем да играем добър футбол и да завършим като лидери. А дали това ще стане е Божа работа. Програмата ни за втория полусезон е и хубава, и не толкова хубава. Гостуваме на почти всички отбори от последните в класирането и приемаме всички отбори, които се борят за влизане. Но това, че посрещаме силните отбори не означава, че вече сме ги победили. Има доста фактори, които влияят, така че... ще видим. Борбата ще е доста жестока. Всички отбори правят селекция и организация. Ще е оспорвано“, коментира президентът на Марек Цветан Видински на първата тренировка на отбора за годината.
Той бе попитан и относно присъствието на кмета на Дупница Методи Чимев, който дойде на стадиона след доста дълга пауза. „Сигурно Ви е направило впечатление, че кметът не е идвал доста време на мачове на Марек. Знаете, че Общината финансира отбора, а ние преди една година бяхме почти в изпадащите от „В“ група. Тогава не му е било приятно да идва да гледа. Сега явно се е запалил, видял е, че има резултати и играем по-добре. Поканихме го да дойде, защото Общината е основният финансов благодетел на клуба, от друго място Марек пари не получава“, отчете Видински.
„Имам уверението на всички футболисти, че ще останат в отбора. Всичко им е изчистено финансово и няма причина да си тръгнат. Това, което сме им обещали като пари преди началото на сезона, си го получават. Пожелавам им да са здрави, да имат късмет и дай Боже да сме на първо място. Всички го искаме, а дали ще се случи ще видим накрая“, завърши президенът на Марек.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети