Почина инж. Ангел Малинов, бивш депутат и управител на ВиК-Дупница

DenNews.bg
12.01.2021
размер на текста:

Почина инж. Ангел Малинов, бивш управител на ВиК-Дупница и депутат в 38-то Народно събрание (1997-2001 г.).
Скръбната вест съобщиха негови близки. Инж. Малинов е издъхнал вчера, 11 януари, на 80-годишна възраст. Погребението ще се състои утре, 13 януари, сряда, от 12:30 часа в гробищен парк „Св. Архангел Михаил“, Бояна парк.

Името на инж. Малинов ще остане в историята, като един от спасителите на Дупница от дългогодишния воден режим. Той бе управител на ВиК-Дупница в мандатите на бившия кмет д-р Панчо Панайотов. Именно двамата слагат край на дългогодишната водна криза в града. По това време са изградени съоръжения и системи, които се използват и до днес, извършена е тотална реформа в дружеството, а изграденото тогава водохващане от яз. Калин спасява Дупница при нужда и сега.

Инж. Малинов е и един от активните организатори на Дупнишките барикади от Виденовата зима на 1997 г. Като управител на ВиК той изкара цялата налична техника на главен път Е-79 и това е първият момент, в който движението бе блокирано. Именно наличието на тежка техника, помагаше на дупничани да удържат блокадата при опитите за разкъсването на живите вериги от страна на полиция и жандармерия.

„Изключителен професионалист. Един от последните от своя вид. Не само с изключителна експертиза, но и изключително енергичен и деен, Ангел гореше в работата. Идваше по няколко пъти на седмица в кабинета ми с нови идеи и решения. Такива хора вършат полезна за обществото работа. Голяма загуба“. Така коментира тъжната вест д-р Панчо Панайотов.

От години инж. Малинов живееше в София, но до последно се вълнуваше от случващото се в Дупница. В началото на миналата година той коментира случващото се с ВиК-Дупница и с водоснабдяването на града. Може да си припомните ТУК.

 

Поклон!

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети