Щабът се връща със седмични брифинги, но ще ги води здравният министър

DenNews.bg
29.09.2020
размер на текста:

 Брифингите на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ще бъдат всеки четвъртък в Министерски съвет, но ще ги води не ген. Венцислав Мутафчийски, а министърът на здравеопазването. Това обясни пред bTV здравният министър Костадин Ангелов.
По думите му ситуацията с коронавируса в България е под контрол и няма здравна криза - от всички европейски страни българската страна е на 26-о място от 29 страни в ЕС.
Министърът обясни, че страната ни е била на второ място по заболяваемост, но в момента ситуацията е контролирана и хората могат да бъдат спокойни.
За последните два месеца броят на болните не е променян - а около 45 са в интензивните отделения. "Не е проблем увеличението на случаите последните две седмици", категоричен е Ангелов.
"Няма притеснение за ситуацията в българските училища, няма планове за затваряне на училищата през октомври", добави министърът.
Той е категоричен, че няма да има въвеждане на КПП-а на този етап и остават само основните мерки - трите ДДД (дисциплина, дистанция, дезинфекция).
"Мерките ще останат такива до момента, в който не се налага промяна", категоричен бе Костадин Ангелов.

Той коментира и глобите за БСП, Цветан Цветанов и премиера Бойко Борисов, които ще бъдат санкционирани с 2000 до 5000 лв. затова, че не са носили маски на организирани от тях събития.
"Щом организират такъв тип събития, трябва да мислят адекватно и да спазват наложените мерки", категоричен бе здравният министър, добавяйки, че организаторите на събитията ще бъдат глобени.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети