Четвърти общонационален протест е насрочен за 3-и октомври

DenNews.bg
28.09.2020
размер на текста:

Четвърти общонационален протест под името "Велико народно въстание" е насрочен за 3 октомври събота. Това обявиха членовете на Отровното трио - адвокат Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков на снощния митинг-концерт на Орлов мост, който блокира движението в района де факто за целия ден. На концерта, освен обявените по-рано изпълнители, беше и Васко Кръпката с "Подуене блус бенд", които изпълниха емблематичната си песен "Нека бъде светлина".
Отново бяха поискани оставките на премиера и правителството, както и на главния прокурор, поставиха се различни проблеми като нарушени граждански права, както и законодателни въпроси в сферата на изкуството и културата. Основните възгласи бяха за оставка, за граждански права и по-добър начин на живот. Целта, която си поставят организаторите с този митинг концерт, е на едно място и в един ден да се покажат мащабът и готовността хората да отстояват демократичните ценности, добавя БГНЕС.
„Битката продължава, нашето достойнство е по-силно от тяхното безочие! Площад "Независимост", 3-ти октомври в 17:00 часа“, написаха от Отровното трио за „Великото народно въстание IV“.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети