"Марек-Дигеста" впечатлява – спечели 3 титли и още 3 медала

DenNews.bg
20.09.2020
размер на текста:

СКТМ ”Марек-Дигеста” постигна впечатляващи резултати на Държавното първенство по тенис на маса до 15 години, което се проведе в Горна Оряховица. Дупничани се завърнаха с цели 3 шампионски титли и още 3 медала. „Марек-Дигеста“ игра в състав: Стефан Димитров, Йоан Величков, Методи Методиев и Александър Българанов и стана държавен отборен шампион за сезон 2019-2020 година. Това е трета поредна отборна титла за клуба.

Дупничани наложиха пълна доминация и в останалите дисциплини. В индивидуалното първенство, при конкуренция от над 100 момчета, Йоан Величков спечили шампионската титла. На финала победи многократния шампион на България Стоян Зайков („Корабостроител“ Варна). Стефан Димитров завоюва бронзов медал, като на полуфинала загуби драматично от Зайков с 2:3 гейма и 10:12 точки. Йоан и Стефан в тандем безапелационно спечелиха шампионската титла на двойки. На финала победиха категорично двойката на "Корабостроител" Варна с 3:0 гейма. В дисциплината смесени двойки добавиха по още един медал, сребърен и бронзов, заедно с партньорките си Теодора Филчева и Сиделя Мутлу. Двамата таланти на Марек участват за едва първа година във възрастова група до 15 години.

"Поздравявам всички за огромния успех, както състезателите, така и треньорите Емилия Ганчева и Веселин Георгиев. За пореден път доказахме, че с упорит труд, постоянство, отдаденост, сплотеност и много работа се покоряват върхове. Благодарности към родителите, Община Дупница в лицето на кмета Методи Чимев, г-н Илиян Шопов и на всички които продължават да вярват в нас и да ни подкрепят!", коментира председателя на клуба Любомир Ганчев.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети