Пандемията оставя кмета на Ню Йорк и хората му без заплати

DenNews.bg
17.09.2020
размер на текста:

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио съобщи, че той и служителите му излизат за една седмица в неплатен отпуск. Причината - "безпрецедентните бюджетни предизвикателства", дължащи се на пандемията от коронавируса, съобщава БТА.
"От 1 октомври всички служители на кметството ще излязат в неплатен отпуск, като това очевидно се отнася и за мен", каза Де Блазио на пресконференция.
Мярката ще засегне близо 500 служители.
"Това е стъпка, която не ти се иска да предприемеш", каза кметът, но в същото време отбеляза, че мярката е необходима при липсата на стимулиращ пакет от Конгреса.
"Ето ни в средата на септември: не си представях, че Вашингтон ще бездейства до такава степен", изрази възмущението си Де Блазио, като добави, че няма индикации, че конгресмените ще одобрят пакета с федерална помощ в рамките на тази година.
"В настоящия момент не разполагаме с тази подкрепа и трябва да продължим да правим трудни избори, за да може градът да върви напред, да балансираме бюджета си и в същото време да защитаваме работната си сила", коментира още кметът на Ню Йорк.
Де Блазио отбеляза, че градът е загубил доходи в размер на 9 млрд. долара от началото на пандемията от COVID-19. Източник: Нова тв

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети