Банков обир е извършен тази нощ в Сандански

DenNews.bg
17.09.2020
размер на текста:

Банков обир е извършен тази нощ в Сандански, под ръководството на Районна прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство.
Към настоящия момент е известно, че около 03:12 ч., от банков офис на ул. „Свобода“ била отнета парична сума. От извършените действия по разследването е установено, че престъпното деяние било осъществено чрез проникване през прозорец, разположен на гърба на сградата. За целта била срязана монтираната на него метална решетка и разбито стъкло. Охранителните камери били напръскани с боя. В касовото помещение имало заключен метален шкаф, като ключът от него бил оставен върху него. По първоначални данни са отнети около 4 000 лева, 800 евро и 100 долара.
Банковият офис бил свързан към система за сигнално-охранителна дейност, като алармен сигнал за влизане в него постъпил в 03:12 ч. Мястото било посетено от служителите на фирма, осъществяваща охраната на обекта, 1 минута и 15 секунди след регистриране на сигнала. Извършителите на деянието не били установени на място. Разследването продължава.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети