Звезди се включиха в бойкот срещу езика на омразата в социалните мрежи

DenNews.bg
16.09.2020
размер на текста:

Десетки известни личности обявиха, че ще замразят акаунтите си в социалните мрежи в следващите 24 часа, за да протестират срещу разпространението на "омраза, пропаганда и дезинформация", пише БГНЕС. "Дезинформацията, споделена в социалните медии, има сериозно въздействие", написа Ким Кардашиян Уест в изявление.
Бойкотът е част от кампанията #StopHateforProfit, организирана от активисти за граждански права. „Не мога да седя и да мълча, докато тези платформи продължават да позволяват разпространението на омраза, пропаганда и дезинформация, създадени от групи, сеещи разделение в Америка,“ написа Ким Кардашиян Уест.
"Дезинформацията, споделена в социалните медии, има сериозно въздействие върху изборите и подкопава нашата демокрация", добави тя.
Други известни личности, които са се съгласили да участват в 24-часовия бойкот, стартирал от днес (16.09.20 г.), са актьорите Леонардо Ди Каприо, Саша Коен, Дженифър Лорънс, Орландо Блум и певицата Кейти Пери. Аштън Къчър, който има милиони последователи и също се присъединява към бойкота, заяви, че "социалните медии не са създадени за разпространение на омраза и насилие".

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети