Окръжен съд – Кюстендил остави Васил Капланов в ареста

DenNews.bg
14.09.2020
размер на текста:

 Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“, взета по отношение на Васил Капланов-Каплата с определение на Районен съд – Дупница. Той е привлечен като обвиняем за закана за убийство – престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК.
Съдът счете, че към настоящия момент и на база събраните доказателства е налице достатъчна степен на вероятност, че обвиняемият е извършил инкриминираното деяние. Налице е и другата предпоставка за изпълняване на взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“, а именно- наличие на реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, имайки предвид тежестта на извършеното деяние, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 6 години. От друга страна, по време на инкриминираното деяние обвиняемият Васил К. е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест“, се посочва още в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Според обвинението, на 31.08.2020 г., около 20, 10 ч. в Дупница, при кореспонденция, Васил Капланов се е заканил на Д. Н. с престъпление против неговата личност – с убийство / с думите - „Децата ти ще останат сираци“/ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК. Заканата за убийство е отправена към дупничанин, изказал в социалните мрежи съпричастие към изчезването на Янек Миланов.
43-годишният Янек изчезна в късната вечер на 31 юли, след като последно е засечен от камери в джипа на Капланов.
Към момента по досъдебното производство за отвличането на Янек няма привлечен обвиняем.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети