Марек 76 обогати колекцията си с нови 4 медала

DenNews.bg
13.09.2020
размер на текста:

Дея Милтанова, Симеон Стоичков, Теа Томова и Ванеса Емилова от отбора на Марек 76 записаха успешно представяне на Републиканското първенство по тенис на маса за деца до 12 години във Варна. Предвид обстановката, свързана с коронавируса, начинът на провеждане на шампионата беше различен. Бяха отделени момичета от момчета, като се спазваха всички противоепидемични мерки. Представителите на дупнишкия клуб успяха да стигнат до медалите, като Симеон Стоичков взе бронз на двойки и малко не му достигна да победи шампиона в индивидуалната надпревара Мирослав Шмит (Комфорт Варна) отстъпвайки в четвъртфинала с резултат 3:2 (11:9). Така в крайна сметка остана 5-и в индивидуалното класиране. При момичетата Дея Милтанова стана вицешампионка на двойки, с което обогати колекцията на клуба с още един медал. Теа Томова и Ванеса Емилова пък съумяха да влязат в първите 16 при двойките, което само по себе си е успех за тяхното първо участие при 12-годишните. На Държавното индивидуално първенство до 10 години, провело се в Гоце Делчев преди две седмици, Теа Томова стана 6-та при най-малките, а Кирил Кирилов влезе в в 16-те.

На другия фронт Любомир Янакиев за поредна година се нареди сред медалистите на Държавното първенство за ветерани в Албена, като стана вицешампион в индивидуалната надпревара и зае трето място при двойките. Така в крайна сметка Марек 76 завърши с четири медала от Републиканските първенства, провели се в края на седмицата.

"Добро представяне на децата, въпреки изпуснатите шансове за спечелване на поне още един медал. Знам, че се стараха много и това им донесе успех. Сега ни предстои Републиканско първенство при 15-годишните в Горна Оряховица, където се надявам също на добри класирания. Благодаря на родителите, които бяха непрекъснато до мен през цялото време на състезанието и ми помагаха във всяко едно отношение", заяви треньорът Иван Иванов.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети