Шефката на пресцентъра на правителството сдава поста, за да готви ГЕРБ за изборите

DenNews.bg
05.08.2020
размер на текста:

Ръководителят на правителствената информационна служба и медиен съветник на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова напуска Министерския съвет.
Тя ще работи за предстоящата кампания на ГЕРБ за парламентарните избори, потвърди Арнаудова пред "Дневник". Тя ръководеше пресцентъра на ГЕРБ, преди да оглави правителствената пресслужба във втория кабинет на Борисов.
Новината се разбра малко преди насрочената за 12 часа Национална конференция на ГЕРБ, за която пък бе съобщено едва вчера. На събитието в "София тех парк" се очакват около 4 хиляди активисти на партията от цялата страна, включително политическото ръководство, кметове, депутати и евродепутати. Планирана е реч на лидера Бойко Борисов, в която да коментира протестите, политическата криза и действията си занапред.


Паралелно със събитието в социалните мрежи тече организация на "контраконференция", с която граждани да се опитат да блокират събранието на ГЕРБ.

Севделина Арнаудова е смятана за един от най-приближените до премиера Борисов хора и неизменно е до него, отразявайки публичните му прояви. Преди два месеца името ѝ бе намесено в поредната серия теми за имотите на властта. Тогава се разбра, че миналата година заедно със съпруга ѝ Делян Димитров са купили къща за над 1 млн. лв. в столичния кв. "Бистрица". Арнаудова коментира, че има кредит и всичко е декларирано, а майка ѝ си е продала апартамента и ѝ е дарила парите.


Арнаудова е известна като „Севда с телефона, която подсказва на Борисов“, а причината за това е, че тя излъчва през телефона си включванията на премиера на живо във Фейсбук – прословутите му обиколки с джипа, обръщения и други активност. В някои случаи се чу как тя му подава думи и реплики на Борисов с подсказване.

Арнаудова е наричана още Шехерезада, след като избра да отговори на твърденията на хазартния бос Васил Божков, че редовно е посещавала кабинета му, с приказка в стлистиката на „1001 нощ“.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети