Турция е изловила 187 членове на Ислямска държава

DenNews.bg
04.08.2020
размер на текста:

Турция обяви, че силите й за сигурност са заловили 187 членове на терористичната групировка Ислямска държава в различни операции в страната през юли, пише БГНЕС. Според официална информация, операциите са осуетили плановете на групировката да атакува турската столица Анкара, мегалополиса Истанбул и други градове.

Сред заловените има чужденци. Иззети са документи, оръжие и боеприпаси, принадлежащи на организацията. Според турските власти, 19 от арестуваните са осъдени, други са депортирани, а за трети продължават съдебните процеси.
Повечето от предполагаемите членове на "Ислямска държава" са заловени в Истанбул. В съвместната операция на турската разузнавателна служба и полицията в Анкара са арестувани 18 души, всички те са с иракска националност. В Истанбул заловените са 73 души. В Диарбекир силите за сигурност заловиха 9 души, които са планирали терористично нападение по време на мюсюлманския празник Курбан Байрям в града.
В Килис, гранична зона със Сирия, турските сили за сигурност заловиха четири жени от руски произход, издирвани от Интерпол по обвинение, че са членове на терористичната организация Ислямска държава и френска гражданка, която също е в червения списък. В градовете Адана, Самсун, Коня, Османие, Бурса и Газиантеп са заловени общо 49 членове на групировката.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети